Bezig met laden...

Marijn Celea

Dancehall

Over Marijn

Volg mij op
Volg mij op
Volg mij op

Marijn Celea (BE/IT) is een danser/performer/choreograaf wonend in Brussel. Hij studeerde Performance & Multimedia aan het KASK in Gent en begon met dansen op zijn 11 jaar. Hij heeft zich ondertussen verdiept in verschillende stijlen: ragga/dancehall, afrikaanse dans, hip hop, experimentele dans en bewegingsimprovisatie.

Hij tracht zijn gevarieerde artistieke ervaringen door te trekken in zijn danslessen door de leerlingen op een hedendaagse manier met het lichaam en het bewustzijn daarvan te laten omgaan, waarbij de beleving centraal staat.

Marijn geeft danslessen en workshops in binnen- en buitenland. In 2011 richtte hij zijn eigen crew op: Radikal, met wie hij reeds op vele festivalpodia stond, dansend voor onder andere Major Lazer, Sean Paul, Ward 21, Skyve en Dj Rakka, op Rock Werchter, Reggae Geel, Sportpaleis, Tomorrowland, … Naast het dansen is hij ook bezig met performance en video. Zo heeft hij performances gedaan in het SMAK, Campo, het Paviljoen (Gent), Moment Festival (Brussel), Zinnema (Brussel), Netwerk (Aalst) en Copyright is a Myth (Bree).