Maxime Dehaeze

Kids Company - Future Company - Modern 3 - Klassiek Ballet 2/A - Klassiek Ballet B/C - Modern D

Maxime Dehaeze

Over Maxime

Volg mij op
Volg mij op

Bij Maxime kriebelde het reeds als kleutertje om te gaan dansen. Haar ouders brachten haar meteen naar de balletles waar ze zich kapot amuseerde. In de lagere school heeft ze zo wat alle stijlen uitgetest want ze was op zoek naar dé stijl die ze echt wou. Eens ze 15 jaar was, besefte ze dat ze eigenlijk als “All-Round Dancer” getraind wou worden want ze vond heel veel stijlen leuk en zou het verschrikkelijk gevonden hebben om zich enkel te gaan specialiseren in 1 stijl.

Ze heeft de oren van haar ouders er afgezaagd om een “Pro-Dance Eduation” te mogen volgen bij The Dance Factory in Kortrijk en Gent onder artistieke leiding van Isabelle Beernaert. Haar ouders hebben haar deze kans gegeven en Maxime is er de volle 100% voor gegaan. Een leven zonder dans zou verschrikkelijk zijn voor haar. Op haar 16 jaar is ze dan ook gestart met haar passie door te geven en les beginnen geven.

Het is dé manier om mijn emoties te uiten en verder te gaan in het leven

Maxime Dehaeze

Eens ze 18 jaar was kreeg ze de kans om in een professionele productie mee te dansen van Isabelle Beernaert, “Ne Me Quitte Pas”. Dit heeft haar heel veel bijgebracht. Sindsdien is ze meer en meer als professioneel freelance danseres aan het werk gegaan en ook meer en meer als docent en choreograaf beginnen werken. Op haar 21 heeft ze beslist haar universiteitsstudies stop te zetten en zich volledig te gaan focussen op haar danscarrière zowel als danseres, docent en choreograaf.

Ze blijft zichzelf nog steeds bijscholen door lessen en workshops te volgen in België en in het buitenland (Los Angeles, New York, Londen...).

Ondertussen is ze 26 jaar en artistiek leider van Allegro Dance Company, doceert ze in verschillende dansscholen en heeft ze haar eigen zaak waar ze bezig is met freelance dansopdrachten.